Choose Category: Search Product:
 
Your basket is empty!  
 

Dansk English

Item Catalogue:
Achdé - Lucky Luke
Block, Patrick
Crisse
Erik Bille Christiansen Gallery
Lööf, Jan
Ole Ahlberg Gallery
Will Eisner Gallery
Zoro - Danish Urban Art
Carl Barks Gallery
Peter Madsen Gallery
American Comic Artists
Comic Strip Art
European Comic Artists
Hugo Pratt Gallery
Jim Holdaway Modesty Blaise Gallery
Michael LOEB - Pop Art
Peter Snejbjerg
Disney Art
Henrik Rehr - Petzi (Rasmus Klump)
Danish Comic Artists
Don Rosa Gallery
Ezar, Yana
Jørgen Mogensen - Poeten & Lillemor, Hudibras m.v.
Erotic Art
Movie posters
Rebecca Erotic Art
Lithographs and Prints
Portfolios - kunstmapper
Fantasy art
Lars Kræmmer - Superhero
Per O. Jørgensen Gallery
Fine art
Milo Manara Gallery
Superheroes
Colorists
Harry Nørstrand - Illustration Art
Statues and 3D objects
Tex Willer Art
Japanese artists
Music & Art
Svend Høgh - malerier
Artpusher - Manga Art
Gavekort - bestil online her

Show Basket
Frontpage

Info:
How to order
How to pay
Personal information
Shipping and handling costs

All prices are
incl. VAT

Dankort EuroCard / MasterCard JCB Maestro Visa Visa Electron
Bojesen, Bo > Danish Comic Artists > Bojesen, Bo
Den danske bladtegner Bo Bojesen (født 22. marts 1923 - død 16. november 2006) var en af de bedste, skarpeste og kærligste danske satiretegnere, der har sat sin streg i de danske aviser.

Bo Bojesen blev født i Åbenrå som søn af en boghandler. Som 18 årig kom han til København i 1942 og søgte ind på Arkitektskolen hvor han imidlertid dumpede, så han valgte Kunsthåndværkerskolens reklamelinje. I løbet af sidste år under besættelsen arbejdede han som reklametegner, men fik også nogle tegninger i Mandens Blad, og det har sikkert været her, at redaktøren af Politikens Magasin, Arne Ungermann, fik øje på talentet. Bojesens fik sin debut for Politiken i 1946 og han skulle skulle illustrere "Den billige langside" ved årets største fodboldbegivenhed, landskampen mod Sverige, men den blev ikke færdig, så den måtte gemmes til landskampen mod Norge fjorten dage senere. Det var et myldrende gruppeportræt af den jævne danske befolkning i det første år efter krigen, tegnet med en præcision og blid ironi hvilket blev optakten til det livslange samarbejde med Politiken, hvor han gjorde "Dagens Tegning" til et fast holdepunkt for avisens læsere. Her kommenterede han aktuelle begivenheder og lavede satire over tidens politikere.

I de mange år på avisen udfoldede han sig også i Blæksprutten og gennem bogillustrationer. Professor Hans Hertels bøger "Bo Bojesens danmarkshistorie" og "Bo Bojesen og den store verden" har også givet et bredt publikum mulighed for at grine ad sig selv og begivenhederne i Danmark og udlandet siden anden verdenskrig.

Bo Bojesen vandt også en række priser for sit arbejde, blandt andet PH-prisen, Den Gyldne Tegnestift og prisen som Årets Publicist. Bo Bojesens tegninger er en rig kulturhistorisk kilde til de seneste 50 års Danmarkshistorie og giver et kærligt sarkastisk portræt af udviklingen og kontinuiteten i danskernes selvforståelse.

Comicart.dk vil gerne hylde denne nyligt afdøde mester. Tegningerne er i stort format, men årstal og oprindelse er desværre ukendt.
comicart.dk  -  E-mail: info@comicart.dk

View Peter Hartung's profile on LinkedIn