Choose Category: Search Product:
 
Your basket is empty!  
 

Dansk English

Item Catalogue:
Achdé - Lucky Luke
Block, Patrick
Crisse
Erik Bille Christiansen Gallery
Ole Ahlberg Gallery
Will Eisner Gallery
Zoro - Danish Urban Art
Carl Barks Gallery
Peter Madsen Gallery
American Comic Artists
Comic Strip Art
European Comic Artists
Hugo Pratt Gallery
Jim Holdaway Modesty Blaise Gallery
Michael LOEB - Pop Art
Peter Snejbjerg
Disney Art
Henrik Rehr - Petzi (Rasmus Klump)
Danish Comic Artists
Don Rosa Gallery
Ezar, Yana
Jørgen Mogensen - Poeten & Lillemor, Hudibras m.v.
Erotic Art
Movie posters
Rebecca Erotic Art
Lithographs and Prints
Portfolios - kunstmapper
Fantasy art
Lars Kræmmer - Superhero
Per O. Jørgensen Gallery
Fine art
Milo Manara Gallery
Superheroes
Colorists
Harry Nørstrand - Illustration Art
Statues and 3D objects
Tex Willer Art
Japanese artists
Music & Art
Svend Høgh - malerier
Artpusher - Manga Art
Gavekort - bestil online her

Show Basket
Frontpage

Info:
How to order
How to pay
Personal information
Shipping and handling costs

All prices are
excl. VAT

Dankort EuroCard / MasterCard JCB Maestro Visa Visa Electron
Lynde, Stan > Comic Strip Art > Lynde, Stan
Lynde, Stan > Lynde, Stan

Den amerikanske serieskaber Stan Lynde (født 1932 i Montana, USA) voksede op på sin fars ranch ved Lodge Grass, Montana, midt i Crow-indianernes reservat. En opvækst i "Det Vilde Vesten", som har præget hans indsats som serieskaber. Og som giver hans mesterlige avisserie "Rick O'Shay" en masse autencitet.

Som barn tilbragte Stan Lynde Stan sine sommerferier med at arbejde på ranchen - eller rejste rundt og solgte får sammen med familien. Stan levede næsten som en vagabond - og var vant til at bo i fårevogne, telte, campingvogne og skure. Her samlede han masser af livserfaring, menneskeindsigt og en viden om livet på landet, som siden blev anvendt som baggrund for avisserierne "Rick O'Shay" og senere "Latigo".

Som ung læste Stan Lynde journalistik og kunst! I 1951-1955 tegnede han serien "Ty Foon" til et militært tidsskrift, og i 1956 flyttede han til New York. Her solgte han to år senere rettighederne til western-serien "Rick O'Shay" til Tribune News, og i 1958 vard er først premiere på søndagsserien og senere hverdagsstriben.

"Rick O'Shay" er en af de mest bemærkelsesværdige amerikanske tegneserier overhovedet. En nænsom blanding af dybt menneskelig humor samt spænding. En meget personlig serie, hvor man kommer tæt på hovedpersonerne og føler stor empati med dem. Serien er desuden befolket med et væld af interessante bipersoner. Serien opnåede international anerkendelse - og Stan Lynde fortsatte arbejdet på den frem til 1977, hvorefter serien fortsatte fire år med skiftende tegnere uden samme succes.

Efter "Rick O'Shay" startede Stan Lynde den mere realistiske western-serie "Latigo", som aldrig opnåede samme succes. Og det samme kan siges om serien "Grass Roots" fra 1984-1985. Stan Lynde gav sig derefter til at skrive romaner om livet på Prærien, og han har opnået stor kunstnerisk anerkendelse for romanerne "Te Bodacious Kid", "Careless Creek" og senest "Vigilante Moon", hvor forfatteren øser ud af sin livserfaring og en god portion menneskekundskab.

Stan Lynde er kaldt den vigtigste skildrer af livet i Det Vilde Vest siden Charles M. Russell og Frederic Remington. Stan Lynde påbegyndte for mange år siden en komplet albumgenudgivelse af "Rick O'Shay" - men projektet måtte sørgeligt nok indstilles efter udgivelsen af 1958-1964 årgangene. Stan Lyndes tegnestue brændte nemlig ned til grunden, hvorved langt størsteparten af hans originaltegninger gik tabt.

Comicart.dk har skaffet et par originalstriber fra de første årgange af "Rick O'Shay". Priserne kan synes høje - men det er kun, fordi det endnu ikke er gået op for det brede marked, at det meste af serien er gået tabt for evigt - og disse originaler vil med årene viser sig at være unikke og ekstremt sjældne.


Page 1 of 1

Sort by Product NamePriceItem no.Edit date


1.  Stan Lynde - Rick O'Shay daily 1958.
Original daily by Stan Lynde. Early Rick O'Shay from teh strips' first year, 1958.
[ Add to Basket ]
Price DKK 4.950,00 (EUR 667,12)
  

comicart.dk  -  E-mail: info@comicart.dk

View Peter Hartung's profile on LinkedIn