Choose Category: Search Product:
 
Your basket is empty!  
 

Dansk English

Item Catalogue:
Achdé - Lucky Luke
Block, Patrick
Crisse
Erik Bille Christiansen Gallery
Lööf, Jan
Ole Ahlberg Gallery
Will Eisner Gallery
Zoro - Danish Urban Art
Carl Barks Gallery
Peter Madsen Gallery
American Comic Artists
Comic Strip Art
European Comic Artists
Hugo Pratt Gallery
Jim Holdaway Modesty Blaise Gallery
Michael LOEB - Pop Art
Peter Snejbjerg
Disney Art
Henrik Rehr - Petzi (Rasmus Klump)
Danish Comic Artists
Don Rosa Gallery
Ezar, Yana
Jørgen Mogensen - Poeten & Lillemor, Hudibras m.v.
Erotic Art
Movie posters
Rebecca Erotic Art
Lithographs and Prints
Portfolios - kunstmapper
Fantasy art
Lars Kræmmer - Superhero
Per O. Jørgensen Gallery
Fine art
Milo Manara Gallery
Superheroes
Colorists
Harry Nørstrand - Illustration Art
Statues and 3D objects
Tex Willer Art
Japanese artists
Music & Art
Svend Høgh - malerier
Artpusher - Manga Art
Gavekort - bestil online her

Show Basket
Frontpage

Info:
How to order
How to pay
Personal information
Shipping and handling costs

All prices are
incl. VAT

Dankort EuroCard / MasterCard JCB Maestro Visa Visa Electron
Schultz, mark > American Comic Artists > Schultz, mark
Den amerikanske illustrator og serieskaber Mark Schultz (født 1955 nær Philadelphia, USA) tilhører en lille eksklusiv gruppe af kunstnere, hvis arbejde har så tydelig en klassisk kvalitet, at hans værker er stærkt efterspurgte blandt kunstsamlere. Mark Schultz er især kendt for hovedværket "Xenozoic Tales" - også kendt som "Cadillacs and Dinosaurs".

Mark Schultz er selv et produkt af en opvækst med tegneserier - kombineret med et stort tegnetalent. Han læste som knægt forlaget Dells Tarzan-udgivelser samt DC's Superman, Metal Men og Hawkman. han udviklede tidligt en smag for de storslåede adventure film - hvor favoritterne var King Kong og - igen - Tarzan. Som teenager læste Schultz helst Edgar Rice Burroughs (Tarzan igen-igen) og Robert E. Howard - og han fandt frem til sine foretrukne tegnere: Al Williamson, Roy Krenkel og Frank Frazetta.

Den unge Mark Schultz startede selv en lovende karriere som illustrator, før han i 1986 solgte sin første personlige tegneserie, "Xenozoic Tales" til foraget Kitchen Sink Press. Udgiveren Denis Kitchen så straks talentet - og den første episode af Xenozoic-serien dukkde op i horror-hæftet Death Rattle. Siden fik serien sit eget hæfte - med premiere i februar 1987. Succesen skyldte sikke mindst, at her var der en kunstner, der kælede for hver en detalje - med en genrebevidsthed, der gjorde det tydeligt for enhver, hvor meget han skyldte forbillederne Al Williamson og Frank Frazetta.

På toppen af succesen blev "Xenozoic Tales" sågar skabt om til en animeret tv-serie hos CBS. Her kørte i alt 13 episoder under titlen "Cadillacs and Dinosaurs" i 1993-1994. Senere kastede Mark Schultz sig over en række serier, skiftevis som tegner og forfatter. Hans forfatterskab inkluderer "SubHuman", "Superman, Man of Steel" samt "Star Wars", "Aliens" og "Predator". Mark Schultz har gennem årene skabt en del uforglemmelig omslag til disse og andre udgivelser. Han er en af de foretrukne amerikanske cover artists - og tillige en meget efterspurgt bogillustrator.

Mark Schultz har - som endnu et hovedværk - gennemillustreret en luksusudgave af Robert E. Howards originale Conan-historier. Her beviser han, at han ikke blot er inspireret af den klassiske amerikanske illustrationskunst med navne som Winslow Homer, Howard Pyle, N.C. Wyeth, Daniel Smith, Dean Cornwell, Herbert Morton Stoops og William Stout. Nej, Mark Schultz er nu selv en af de største. Hans vigtigste inspirationskilder fra seriemediet er i øvrigt Hal Foster, Alex Raymond, Roy Crane, Will Eisner, Harvey Kurtzman og Wally Wood - udover de allerede nævnte navne.

Mark Schultz har modtaget et væld af udmærkelser - herunder fem Harvey awards og to Eisner awards. Comicart.dk har et godt øje til Mark Schultz og hans arbejde. Egentlig begræder vi kun, at hans værker er sjældne og kostbare - og derfor meget svære at få fingre i. Dette gallery er for feinschmeckerne. Nyd de få godbidder, der måtte dukke op.


comicart.dk  -  E-mail: info@comicart.dk

View Peter Hartung's profile on LinkedIn