Choose Category: Search Product:
 
Your basket is empty!  
 

Dansk English

Item Catalogue:
Achdé - Lucky Luke
Block, Patrick
Crisse
Erik Bille Christiansen Gallery
Lööf, Jan
Ole Ahlberg Gallery
Will Eisner Gallery
Zoro - Danish Urban Art
Carl Barks Gallery
Peter Madsen Gallery
American Comic Artists
Comic Strip Art
European Comic Artists
Hugo Pratt Gallery
Jim Holdaway Modesty Blaise Gallery
Michael LOEB - Pop Art
Peter Snejbjerg
Disney Art
Henrik Rehr - Petzi (Rasmus Klump)
Danish Comic Artists
Don Rosa Gallery
Ezar, Yana
Jørgen Mogensen - Poeten & Lillemor, Hudibras m.v.
Erotic Art
Movie posters
Rebecca Erotic Art
Lithographs and Prints
Portfolios - kunstmapper
Fantasy art
Lars Kræmmer - Superhero
Per O. Jørgensen Gallery
Fine art
Milo Manara Gallery
Superheroes
Colorists
Harry Nørstrand - Illustration Art
Statues and 3D objects
Tex Willer Art
Japanese artists
Music & Art
Svend Høgh - malerier
Artpusher - Manga Art
Gavekort - bestil online her

Show Basket
Frontpage

Info:
How to order
How to pay
Personal information
Shipping and handling costs

All prices are
incl. VAT

Dankort EuroCard / MasterCard JCB Maestro Visa Visa Electron
Gottfredson, Floyd > Disney Art > Gottfredson, Floyd
Disney-tegneren Floyd Gottfredson (født 1905 i Utah) er for Mickey Mouse-tegneserien, hvad Carl Barks er for Anders And-serierne. Den Gode Tegner, der gennem årtier stod bag de bedste afsnit af Mickey Mouse-serien.

Gottfredson lærte sig at tegne gennem et korrespondancekursus. I 1927 fik han offentliggjort enkelte vittighedstegninger i aviserne Salt Lake City Telegram og The Utah Farmer. Året efter rejste han til Los Angeles for at få nye opgaver, men det lykkedes ikke. Så da han i 1929 hørte, at Walt Disney søgte tegnefilmtegnere, henvendte han sig og blev ansat som "in-betweener".

Den 13. januar 1930 startede avisstriben Mickey Mouse, som fra starten var skrevet af Walt Disney og tegnet af Ub Iwerks. Sidstnævnte overlod dog hurtigt arbejdet til Win Smith, men efter nogle måneder blev denne på Disneys foranledning afløst af Floyd Gottfredson. Det var oprindeligt tænkt som en midlertidig løsning - men udviklede sig til en gigantisk succes. Med Gottfredson som ankermand blev Mickaey Mouse-serien med tiden en spændende fortsat serie - med masser af mystik og eventyr.

Floyd Gottfredson startede på Mickaey Mouse avisserien i foråret 1930 - og overtog hurtigt manuskriptskrivningen efter selveste Walt Disney. Så var vejen banet for, at han kunne forvandle den simple humorstribe til en fortsat serie, hvor eventyrelementerne gradvist fik en fremtrædende placering. Gennem årene fik Gofttfredson hjælp til manuskripterne af folk som Webb Smith, Ted Osborne, Merrill de Maris, Dick Shaw og Bill Walsh.

I 1955, da tegneseriebranchen havde hård konkurrence fra tv, blev serien igen en strip med dagligt afsluttede gags, og det betød, at en stor del af charmen gik tabt. Gottfredson tegnede hverdagsstriben i 45 år frem til 15.10.1975. Derefter blev den fortsat af Roman Arambula. Fra 10. januar 1932 begyndte MIckey Mouse også at optrøde som søndagsside, også med Gottfredson som tegner. Dog kun til 20. november 1938, hvor den blev overgivet til Manuel Gonzales.

Floyd Gottfredson døde den 22. juli 1986 af et hjertetilfælde. Inden da havde han arbejdet på en serie Disney-akvareller, akkurat som han gennem årene lavede nogle få malerier med Mickaey Mouse-motiver. Originale striber og billeder af Gottfredson er i meget høj kurs blandt samlere - men Comicart.dk vil naturligvis være på udkig efter godbidder fra mesterens hånd.


comicart.dk  -  E-mail: info@comicart.dk

View Peter Hartung's profile on LinkedIn