Choose Category: Search Product:
 
Your basket is empty!  
 

Dansk English

Item Catalogue:
Achdé - Lucky Luke
Block, Patrick
Crisse
Erik Bille Christiansen Gallery
Ole Ahlberg Gallery
Will Eisner Gallery
Zoro - Danish Urban Art
Carl Barks Gallery
Peter Madsen Gallery
American Comic Artists
Comic Strip Art
European Comic Artists
Hugo Pratt Gallery
Jim Holdaway Modesty Blaise Gallery
Michael LOEB - Pop Art
Peter Snejbjerg
Disney Art
Henrik Rehr - Petzi (Rasmus Klump)
Danish Comic Artists
Don Rosa Gallery
Ezar, Yana
Jørgen Mogensen - Poeten & Lillemor, Hudibras m.v.
Erotic Art
Movie posters
Rebecca Erotic Art
Lithographs and Prints
Portfolios - kunstmapper
Fantasy art
Lars Kræmmer - Superhero
Per O. Jørgensen Gallery
Fine art
Milo Manara Gallery
Superheroes
Colorists
Harry Nørstrand - Illustration Art
Statues and 3D objects
Tex Willer Art
Japanese artists
Music & Art
Svend Høgh - malerier
Artpusher - Manga Art
Gavekort - bestil online her

Show Basket
Frontpage

Info:
How to order
How to pay
Personal information
Shipping and handling costs

All prices are
excl. VAT

Dankort EuroCard / MasterCard JCB Maestro Visa Visa Electron
Christel > Danish Comic Artists > Christel
Den danske tegner, maler, illustrator og multikunstner Christel Marott (1919-1992) debuterede allerede som 17-årig som ugebladsillustrator og fortsatte livet igennem med at tegne både til danske og udenlandske uge- og modeblade som Femina, Vogue og Harpers Bazaar. Hun har designet designet en berømt serie af Royal Copenhagen porcelænsfigurer.

Under kunstnernavnet Christel blev hun synonym med sine provokerende langbenede piger med en helt særlig vibrerende sensualitet, som er både sober og æggende på samme tid. Christel var en af de første danske kunstnere, der lavede pin up-piger helt tilbage i 1940'erne, i en dybt personlig stil, der appellerede til lige dele unge piger og unge mænd. Hun kunne både tegne erotisk og sødt, så hun er formentlig et af de få eksempler på en kvindelig kunstner, der meget tidligt satsede på henholdsvis børnebogsillustrationer samt erotiske voksenbilleder til modeblade og diverse andre udgivelser. Forud for sin tid - det var hun.

Christel designede desuden en meget berømt serie af porcelænsfigurer for Royal Copenhagen. I alt 12 figurer indgår i den verdensberømte stjernetegn-serie. Hver porcelænsfigur illustrerer med kropssprog, effekter og ansigtsudtryk de karaktertræk, som det enkelte stjernetegn menes at stå for ifølge astrologien. Kender man Christels streg, genfinder man den let i de bløde former i figurerne, der er præcist så sensuelle og erotiske som de bedste af Christels tegninger.

I 2008 udsendte Birgitte Glob biografien "Christel. Kvinde, kunstner, myte", Forlaget Cirkum, 136 sider. En rigt illustreret bog, som varmt kan anbefales. Bestil den hos forlaget: www.cirkum.dk.

I Politiken omtalte Lise Garsdal bogen, som bl.a. fik følgende ord med på vejen:
"Christel Andrée Julie Louise Brián Schwarck, født 1919, senere gift Marott, dyrkede i hvert fald de naturstridigt lange linjer og den gazellelignende elegance i de godt 50 år, hun stod som storleverandør af det stof, pigedrømme er gjort af. Fra Susy Rødtop over Brigitte Bardot-modellen til dukke Daisy-typen, sådan groft fortalt. Så loyal med de selvbevidste yndigheder var hun jo. I stue med dem vel nærmest konstant. Sikkert animeret af markedets stigende efterspørgsel og måske provokeret først af den gode smags vogtere, siden af kvindesagens antiæstetiske fortalere.
Med hensyn til den mindre højtidelige tilgang til drømmepigerne, en forståelse af dem som måske netop mere drøm end virkelighed, siger Christel selv: »Jeg er ofte blevet beskyldt for at spraye tilværelsen lidt vel meget med lyserødt, og ingen vil tro på, at jeg er fuldstændig klar over, at det er den ikke, men for at overleve er man nødt til det«. Ordene stammer fra de dagbogsnotater, Christel Marott efterlod sig, da hun døde i 1992 efter adskillige år som feteret romerinde og en længere kamp mod kræften. Den private Christel, altså, ikke den mediebevidste."

Comicart.dk vil gerne hylde denne selvstændige kunstner og forretningskvinde, der fulgte sin egen vej gennem livet - og som i en lang årrække boede i Rom, Italien. Christel var en superstar, og i dag efterspørges de gamle pin up-tryk fra 1950'erne og 1960'erne stadig af Christels trofaste fans. Vi holder desuden øje med originalt matreriale, som desværre er svært at opdrive, da familien ejer det meste.

 Christel - art prints
 Christel - litographs, new


comicart.dk  -  E-mail: info@comicart.dk

View Peter Hartung's profile on LinkedIn