Choose Category: Search Product:
 
Your basket is empty!  
 

Dansk English

Item Catalogue:
Achdé - Lucky Luke
Block, Patrick
Crisse
Erik Bille Christiansen Gallery
Lööf, Jan
Ole Ahlberg Gallery
Will Eisner Gallery
Zoro - Danish Urban Art
Carl Barks Gallery
Peter Madsen Gallery
American Comic Artists
Comic Strip Art
European Comic Artists
Hugo Pratt Gallery
Jim Holdaway Modesty Blaise Gallery
Michael LOEB - Pop Art
Peter Snejbjerg
Disney Art
Henrik Rehr - Petzi (Rasmus Klump)
Danish Comic Artists
Don Rosa Gallery
Ezar, Yana
Jørgen Mogensen - Poeten & Lillemor, Hudibras m.v.
Erotic Art
Movie posters
Rebecca Erotic Art
Lithographs and Prints
Portfolios - kunstmapper
Fantasy art
Lars Kræmmer - Superhero
Per O. Jørgensen Gallery
Fine art
Milo Manara Gallery
Superheroes
Colorists
Harry Nørstrand - Illustration Art
Statues and 3D objects
Tex Willer Art
Japanese artists
Music & Art
Svend Høgh - malerier
Artpusher - Manga Art
Gavekort - bestil online her

Show Basket
Frontpage

Info:
How to order
How to pay
Personal information
Shipping and handling costs

All prices are
incl. VAT

Dankort EuroCard / MasterCard JCB Maestro Visa Visa Electron
Overgaard, William "Bill" > Comic Strip Art > Overgaard, William "Bill"
Det er måske få, som husker hans navn, men ikke desto mindre er den amerikanske serieskaber William "Bill" Overgard (1926-1990) sandsynligvis en af de mest læste blandt lidt ældre danske seriefans. Det var nemlig ham, der tegnede den utroligt populære "Steve Roper og Mike Nomad", der var en ankerserie i det danske Serie-Magasinet.

Endnu færre er klar over, at Overgaard var en meget produktiv herre, der ikke blot kunne tegne, men også fortælle historier. Hans forfatterskab omfatter romaner, filmmanuskripter med videre.

William Thomas Overgard (født 30. april 1926 i Santa Monica, California) var søn af stumfilmsskuespilleren William A. Overgard. Som barn læste han Milton Caniff's "Terry and the Pirates", og som 12-årig sendte han sit første fanbrev til Caniff med sine egne tegninger - og modtog et opmuntrende svar fra Caniff. Efter Anden Verdenskrig fik Overgaard job som assistent for Caniff. Han rejste til New York og bidrog til avisserien Steve Canyon. Overgaard betragter selv dette som sine læreår - og han har faktisk ikke anden uddannelse inden for tegnekunst.

Milton Caniff anbefalede Overgaard at starte sine egne serier, og i 1950'erne forsøgte han sig på egen hånd på udgivelser som "Jungle Jim", "Ben Bowie", "Daredevil" og western-serien "Black Diamond". Men det afgørende moment opstod i 1954, da den hidtidige tegner på "Steve Roper", Pete Hoffman, forlod serien for at skabe sin egen - "Jeff Cobb". Overgaard var blot én af flere tegnere, der blev bedt om at indsende deres bud på serien. Heldigvis vandt han.

William Overgaards første Steve Roper stribe blev bragt i de amerikanske aviser den 12. juli 1954, og hans fotorealistiske tegnestil gjorde hurtigt serien endnu mere populær end tidligere. Seriens forfatter, Allen Saunders, overvejede på det tidspunkt at introducere en ny, farverig hovedperson, som kunne supplere den lidt kedelige Steve Roper. Overgard foreslog at anvende en person, han havde arbejdet på et stykke tid - "en realistisk arbejder-type". Saunders var begejstret - og den 19. juni 1956 blev den nye person introduceret i serien - Mike Nomad! Med tiden skulle han gradvis overtage hovedrollen fra Roper.

William Overgaards karakteristiske tegnestil inspirerede mange - også den kendte pop art kunstner Roy Lichtenstein, som decideret kopierede en af Overgaards tegninger (fra 1961) i et af sine malerier i 1963. Desværre glemte LIchtenstein at nævne, hvem han havde kopieret fra - men Overgaard tog det som en kompliment.

Fra 1960 skiftede avisserien navn til "Steve Roper og Mike Nomad". Og i 1971 begyndte Overgaard at skrive manuskriptet til en anden populær avisserie, "Kerry Drake", og senere startede han sin egen avisserie, "Rudy". I Danmark vil vi dog altid forbinde William Overgaards navn med Steve Roper og Mike Nomad. Han forlod serien i 1979 - og døde i 1990.

Page 1 of 1

Sort by Product NamePriceItem no.Edit date


1.  Overgaard - Steve Roper daily 1-11 1957
Original avisstribe af William Overgaard, "Steve Roper", signeret, dateret 1-11 1957.
[ Add to Basket ]
Price DKK 1.030,00 (EUR 138,81)
  
2.  Overgaard - Steve Roper daily 2-7 1957
Original avisstribe af William Overgaard, "Steve Roper", signeret, dateret 2-7 1957.
[ Add to Basket ]
Price DKK 1.530,00 (EUR 206,20)
  

comicart.dk  -  E-mail: info@comicart.dk

View Peter Hartung's profile on LinkedIn