Choose Category: Search Product:
 
Your basket is empty!  
 

Dansk English

Item Catalogue:
Achdé - Lucky Luke
Block, Patrick
Crisse
Erik Bille Christiansen Gallery
Ole Ahlberg Gallery
Will Eisner Gallery
Zoro - Danish Urban Art
Carl Barks Gallery
Peter Madsen Gallery
American Comic Artists
Comic Strip Art
European Comic Artists
Hugo Pratt Gallery
Jim Holdaway Modesty Blaise Gallery
Michael LOEB - Pop Art
Peter Snejbjerg
Disney Art
Henrik Rehr - Petzi (Rasmus Klump)
Danish Comic Artists
Don Rosa Gallery
Ezar, Yana
Jørgen Mogensen - Poeten & Lillemor, Hudibras m.v.
Erotic Art
Movie posters
Rebecca Erotic Art
Lithographs and Prints
Portfolios - kunstmapper
Fantasy art
Lars Kræmmer - Superhero
Per O. Jørgensen Gallery
Fine art
Milo Manara Gallery
Superheroes
Colorists
Harry Nørstrand - Illustration Art
Statues and 3D objects
Tex Willer Art
Japanese artists
Music & Art
Svend Høgh - malerier
Artpusher - Manga Art
Gavekort - bestil online her

Show Basket
Frontpage

Info:
How to order
How to pay
Personal information
Shipping and handling costs

All prices are
excl. VAT

Dankort EuroCard / MasterCard JCB Maestro Visa Visa Electron
Fjeldmark, Stefan > Danish Comic Artists > Fjeldmark, Stefan
Den danske filminstruktør Stefan Fjeldmark (født 1964) er kendt i Danmark såvel som i udlandet for sin indsats for filmen - og som manden bag succeser som "Jungledyret Hugo", "Hjælp - jeg er en fisk" og "Terkel i knibe". Men rent faktisk startede han som tegneserieskaber - om end denne karriere blet kort.

Stefan Fjeldmark dukkede op med udgivelsen "Snedronningen" på forlaget Interpresse i 1981, midt under det danske albumboom. Historien bygger som bekendt på et eventyr af H.C. Andersen, og forlaget lancerede det som bind 1 i en serie. Men Fjeldmark fik snart nok at gøre med at skabe tegnefilm, så fortsættelsen udkom aldrig - og i det hele taget blevet det ikke til flere tegneserieudgivelser end denne ene fra instruktørens side. Synd, for albummet er usædvanligt gennemarbejdet og veltegnet - i den fransk-belgiske stil. Man aner inspiration fra navne som Corben og Moebius.

Som serieskaber nåede Stefan Fjeldmark også at bidrage til et par undergrundsudgivelser på alternative forlag. Som filmskaber udspringer han af den danske talentmasse, som blev uddannet på den hårde måde under arbejdet med animationssatsningen ”Valhalla” i 1986. Siden har han gennem firmaet A-Film arbejdet på amerikanske produktioner som ”FernGully – den sidste regnskov” (1992) og Don Bluths "Tommelise" (1994).

"Jungledyret Hugo" (1993) blev hans egentlige debut som filminstruktør, og siden er fulgt en perlerække af produktioner - med "Hjælp - jeg er en fisk" (2000), "Terkel i knibe" (2004), "Asterix og Vikingerne" (2005) som højdepunkterne. Sideløbende har Fjeldmark arbejdet for Disney på "Tarzan II" og stået bag diverse andre projekter.

Comicart.dk har overtalt Stefan Fjeldmark til at dykke dybt ned i de gamle støvede arkiver. Her har han fundet et smukt udcalg af sine alt for korte tegneserieproduktion frem til os, sammen med et lille udvalg af skitser fra tegneserieproduktionen. Her er således en enestående mulighed for at investere i originalværker af en dansk filminstruktør, der er kendt uden for landets grænser.


comicart.dk  -  E-mail: info@comicart.dk

View Peter Hartung's profile on LinkedIn