Choose Category: Search Product:
 
Your basket is empty!  
 

Dansk English

Item Catalogue:
Achdé - Lucky Luke
Block, Patrick
Crisse
Erik Bille Christiansen Gallery
Ole Ahlberg Gallery
Will Eisner Gallery
Zoro - Danish Urban Art
Carl Barks Gallery
Peter Madsen Gallery
American Comic Artists
Comic Strip Art
European Comic Artists
Hugo Pratt Gallery
Jim Holdaway Modesty Blaise Gallery
Michael LOEB - Pop Art
Peter Snejbjerg
Disney Art
Henrik Rehr - Petzi (Rasmus Klump)
Danish Comic Artists
Don Rosa Gallery
Ezar, Yana
Jørgen Mogensen - Poeten & Lillemor, Hudibras m.v.
Erotic Art
Movie posters
Rebecca Erotic Art
Lithographs and Prints
Portfolios - kunstmapper
Fantasy art
Lars Kræmmer - Superhero
Per O. Jørgensen Gallery
Fine art
Milo Manara Gallery
Superheroes
Colorists
Harry Nørstrand - Illustration Art
Statues and 3D objects
Tex Willer Art
Japanese artists
Music & Art
Svend Høgh - malerier
Artpusher - Manga Art
Gavekort - bestil online her

Show Basket
Frontpage

Info:
How to order
How to pay
Personal information
Shipping and handling costs

All prices are
excl. VAT

Dankort EuroCard / MasterCard JCB Maestro Visa Visa Electron
Håkansson, Søren > Colorists > Håkansson, Søren
Den danske billedkunstner, farvelægger og illustrator Søren Håkansson (f. 1957) har med sin farvelægning af bl.a. de første otte Valhalla-album været med til at sætte en tårnhøj standard for farvelægning af tegneserier på dansk grund. Han er tillige Nordens førende inden for illustration af noveller og historier i ugeblade.

Håkansson har sit udspring i den danske tegneseries barndom, hvor han fra starten var en stor fan af alle de stor navne. I 1971 mødte han selveste Hergé under dennes besøg i Danmark - og fik sig et par signerede album med hjem. Allerede i en ung alder havde Søren efter eget udsagn en af landets største tegneseriesamlinger.

Grundstenen blev lagt i Fantask først i 1970'erne, hvor han brugte mere tid end derhjemme. Han blev hurtigt "bydreng" i butikken, og da Fantask skulle have facade-malerier med forskellige serie-motiver, fik Søren den opgaven sammen med en anden tegner. Rygtet spredtes og siden fik Søren flere sjove facadeopgaver (b.la "Rille dille").

En dag ringede Peter Madsen og spurgte, om Søren kunne tænke sig at farvelægge Valhalla, og det førte til farvelægningen af de første 8 album (og første 14 sider i "Balladen om Balder). Herfra gik vejen så til Valhalla-filmen, hvor han blev leder af baggrunds-afdelingen. De fleste af hans malede baggrunde fra Valhalla-filmen befinder sig desværre fortsat bag lås og slå sammen med de fleste celler fra filmen - som en del af et konkursbo. Om de nogensinde slippes ud, er i skrivende stund uvist.

I en årrække var Søren Håkansson ansat på Interpresse, hvor han lavede alskens tegne/farve- og layout-opgaver. Desuden var han redaktør på Casanova Johnny og Kung-Fu Magasinet i en periode. Man kan ikke læse et blad fra Interpresse fra den periode, uden st støde på signaturen "SH" på bladets forside - vi husker bl.a. Jonah Hex og diverse superhelteudgivelser, som faktisk gør sig bedre med danske farver end med de oprindelige. Det samme gælder albumudgivelser som Steen & Stoffer, hvor SH har farvelagt samtlige danske albumomslag - med tilladelse fra Bill Watterson.

I 1995 åbnede Søren Håkansson en tegnestue og et galleri i Gilleleje, som han driver sideløbende med, at han laver illustrationer til primært noveller og romaner i Egmont-magasinet Hjemmet. Her har han udviklet sin egen stil, med respekt for traditionen.

Galleri Comicart.dk byder velkommen til Søren Håkansson og hans farverige univers.

 Håkansson - Franquin sider
 Håkansson - Prins Valiant
 Håkansson - Steen og Stoffer
 Håkansson - Valhalla


comicart.dk  -  E-mail: info@comicart.dk

View Peter Hartung's profile on LinkedIn